keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Englantiin lähtö ja siellä seikkailua

The biggest adventure you can take is to live the life of your dreams. - Oprah Winfrey

Olen Janita Vanhala ja opiskelen puutarhatalouden perustutkintoa, kukka- ja puutarhakaupan koulutusohjelma linjaa Jämsän ammattiopistossa.

Olin innoissani kun sain tietää jo ensimmäisenä vuonna mahdollisuudesta lähteä ulkomaille työssäoppimaan (2. tai 3. luokalla) koulun kautta. Sen tiesin, että ulkomaille olisi päästäva, sillä kuinka voisi olla käyttämättä näin hienoa tilaisuutta päästä näkemään eri kulttuuria ja eri maan tapoja niin ihmisten kanssa käymisessä kuin puutarhataloudessa.

Työssäoppimis kohteeksi valikoitui Englanti. Miksi Englanti?
Olen aina unelmoinut pääseväni käymään Englannissa. Maa on kiehtoo minua ja halusin päästä näkemään pitävätkö mielikuvani maasta, sen ihmisistä ja näköaloista paikkansa.

Matkan ajankohdaksi tuli huhtikuu-toukokuu, kuusi viikkoa työssäoppimassa. Lähtö olisi sunnuntaina 3.4.2016 ja lento Englantii lähtisi Helsinki-Vantaa lentokentältä kello 7.45. Määränpäämme olisi Chichester, kaupunki Etelä-Englannissa.
Mukavana lisänä on se että mukanani työssäoppimaan samaan paikkaan lähtee kaksi luokkakaveriani Tinja Tähtinen ja Hanna Männikkö. Jännitystä poisti tieto siitä ettei aivan yksin tarvitse lähteä seikkailemaan aivan uuteen maahan.

One way to get the most out of life is to look upon it as an adventure. - William Feather


Sadetta lähtöaamuna



Englannin maankamara
Every day is an adventure. - Joseph B. Wirthlin

Lähtöpäivä

Herätyskellon asetin soimaan kello 03.00 ja lähtö ajamaan kohti lentokenttää olisi kello 04.00. Asun Kotkassa, joten vanhempani heittivät minut lentokentälle. Olen kerran ollut lentokoneessa, mutta silti lähtö hieman jännitti.
Turvatarkastus ja muut lentokenttä- hommat sujuivat hyvin ja päästiin odottamaan koneeseen pääsyä. Käytiin ennen lähtöä syömässä aamupalaa asemalla.

Lento meni hyvin ja osa matkasta oli pilvistä. Kun alettiin lähestyä Englannin maata, alkoi maastoa ja taloja jo näkyä. Lentomme laskeutui Heathrown lentokentälle. Passintarkistuksen läpi ja sen jälkeen matkalaukut löytyivät helposti,

Heathrown lentokentältä ei päässyt suoraan matkustamaan Chichesteriin vaan meidän täytyisi ensin mennä yhdellä maanalaisella Green Parkkiin ja sieltä toisella linjalla Victorian asemalle, josta voisimme ottaa junan kohti Chichesteriä. Päästyämme Victorian asemalle huomasimme, että junat eivät kulje kyseisenä päivänä.. Oli siinä sitten vähän että jaahas, mitäs sitten. Kysyttiin infopisteen työntekijöiltä ohjeita milla pääsisimme perille määränpäähämme. Luvassa oli sitten taas kahdella maanalaisen linjalla seikkailemista ja päästiin kuin päästiinkin Kings Grossin asemalle ja sieltä sitten junaan joka veisi meidät Chichesteriin. Junassa oli yksi vaihto, mutta se meni aika helposti. 

Majoitumme Westgate Halls of Residence- asuntolassa. Sieltä on juna- ja bussiasemalle noin 10 minuutin kävelymatka. Meillä jokaisella on omat huoneet ja kylpyhuoneet. Huoneita on yhteensä kuusi ja kaikille yhteinen keittiö.
Huone on mukavan kokoinen, vaikka siellä tuskin tulee vietettyä paljoa aikaa.

There is no certainty; there is only adventure. - Roberto Assagioli





Odotuksia työssäoppimismatkalta

Toivon kielitaitoni kehittvän. Ymmärrän puhetta hyvin, mutta oman puheen tuotaminen ei sitten ole niin vahvaa. Täytyy vain löytää rohkeus käydä puhumaan. 

On myös mielenkiintoista nähdä millaista puutarha-alan työskentely on Englannissa. Varmasti omaan työskentelyyn tulee uusia näkökulmia.

Haluan nähdä Chichesteriä ympäröiviä kaupunkeja ja käydä myös ihan Lontoossa. Haluan nähdä miten täällä eletään ja millaista on englantilainen kulttuuri näin läheltä koettuna.

Ja jos ei muuta niin ainakin kokemuksia tulee ja tätä reissua ei tule unohtamaan!

I'm still a kid inside, and adventure is adventure wherever you find it. - Jim Dale




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti