lauantai 16. huhtikuuta 2016

Ensimmäinen viikko puutarhalla

Ensimmäinen viikko West Dean Gardenssilla meni nopeasti ja mukavasti. Ilma oli vaihtelevaa, välillä paistoi aurinko ja välillä sitten satoi vähän rankemminkin. Aurinko ehti sen verran paistaa jo ensimmäisellä viikolla, että naamani sai vähän väriä pintaan. Tuli aika nopeasti ostettua aurinkorasva, ihoni palaa nimittäin todella herkästi..

Työntekijät ovat mukavia ja auttavaisia. Voi huoletta kysyä jos ei ymmärtänyt jotain kohtaa työnannosta tai missä jokin tietty työkalu on.
Puutarhalla on myös paljon vapaaehtoisia auttamassa työntekijöitä heidän töissään.



Maanantai meni pitkälti paikkoihin tutustumiseen. Puutarhan suuruus yllätti ja kasvihuoneitakin on jopa 13 kappaletta. Kasvihuoneet ovat vanhoja sekä puisia. Niitä pidetään kunnossa mm. kävijöiden lahjoitusten avulla.



Työpäiviin kuuluu kahvitauko aamulla 9 (20min), ruokatauko 12 (30min) sekä kahvitauko puoli 3 (10min). Menemme töihin kahdeksaksi ja pääsemme neljältä, perjantaisin työt loppuvat poikkeuksellisesti jo kolmelta.


Tiistaista eteenpäin pääsimme jo työskentelemään työntekijöiden ohjauksella. Pääsin mm. istuttamaan siemeniä, istuttamaan salaattia multapenkkeihin, koulimaan basilikaa, leikkaamaan omena- ja päärynäpuiden oksia ja laittamaan kurkun taimille tukikeppejä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti